Къща-музей “Петя Дубарова”

museumdubarova.com/

Шрифт: A A A
отпечатай

Превърнала се в символ на Бургас със своите оригинални поетични творби, импресии, приказки и разкази, Петя Дубарова е един от вечно младите творци на България. Тя е родена през 1962 г., а едва 17-годишна слага край на живота си. Този печален завършек обаче не успява да заличи спомена за таланта на Петя и тя остава не само в историята, но и в сърцата на бургазлии със своите творби, в които са въплътени вечните човешки ценности - морето, лятото, младостта, любовта, поезията..

Появата на Къща-музей “Петя Дубарова“ е естествена последица от желанието на хората да се докоснат до автентичния дух на атмосферата, в която е творила поетесата. В къщата, където е живяла Петя, могат да се видят както различни експозиции от научен  характер, така и автентично-пресъздадената лична стая на поетесата.

Освен със своя музеен характер, къщата е известна и с множеството събития, които ежегодно насищат и обогатяват културния календар на града - Националният литературен конкурс “Петя Дубарова” , Летен уъркшоп, в който млади поети се срещат и работят с едни от най-изтъкнатите творци на съвременната българска литература, др. В къщата на Петя Дубарова много често гостуват литературни музеи от цялата  страна, организират се литературни четения и представяния на новоиздадени книги на съвременни български поети и писатели, както и литературно-научни конференции.

Ако желаете да се докоснете до автентичния поетичен дух на Бургас, не пропускайте да посетите къща-музей „Петя Дубарова“.


Как да ни намерите

гр. Бургас, ул. “Гладстон” 68
Координати : 42.49713898, 27.46535683
Къща-музей “Петя Дубарова”

Как да се свържете с нас

Уеб сайт: museumdubarova.com/
E-mail: museumdubarova@abv.bg
Тел.: +359 56 81 41 10
Pin it

Още подобни